Anna Moyseowicz
dziennikarzStrona KobietSulęcin
43 materiały
Uważam, że to ludzie tworzą dziennikarstwo - nie tylko ci, którzy przygotowują materiały prasowe, internetowe, telewizyjne i radiowe, ale także bohaterowie tych materiałów oraz ich odbiorcy. Dlatego właśnie tak ważne jest dla mnie zaufanie Czytelnika, które pielęgnuję na każdym kroku – poprzez maksymalną rzetelność, obiektywizm i dyskrecję.
- Opisuję problemy ludzi w trudnych życiowych sytuacjach, bo wierzę, że nagłośnienie ich spraw może im pomóc
- Interweniuję tam, gdzie występuje konflikt
- Zwracam także uwagę na problemy, których konsekwencje mogą być bardzo szerokie
- A czasem po prostu spaceruję po okolicy
Ta praca niesie wielką satysfakcję
Swoją przygodę z dziennikarstwem zaczęłam podczas nauki w liceum, właśnie od wolontariatu w Gazecie Lubuskiej. Obserwowałam pracę dziennikarzy, zadawałam pytania i próbowałam tworzyć własne artykuły. Podczas studiów dziennikarskich odbyłam praktyki w kilku redakcjach prasowych oraz staż w telewizji. Moje teksty zaczęły ukazywać się w wydaniach internetowych i papierowych, a każdy z nich był ogromnym powodem do dumy. Szukanie tematów, które chciałabym zaprezentować, rozmowy z ludźmi, dnie spędzone w redakcji i ubieranie myśli w słowa dawały mi ogromną satysfakcję. Po pewnym czasie do udanych tekstów dołączyły udane teksty interwencyjne. Wówczas przekonałam się jaką radość daje niesienie pomocy poprzez dziennikarstwo i jaki wpływ mogą wywierać media na rzeczywistość.
A gdy mam trochę czasu...
W wolnym czasie spaceruję w lubuskich okolicznościach przyrody, czytam książki - głównie reportaże oraz książki podróżnicze, a czasem nawet coś upiekę. Z wykształcenia jestem również italianistką, więc zdarzy mi się przeczytać lub posłuchać czegoś po włosku. Lubię podróże, w szczególności te nietypowe, dalekie i organizowane samodzielnie. Kilka razy spróbowałam autostopu i sądzę, że jeszcze pomacham kciukiem przy drodze. Kto wie, może nawet dojadę w ten sposób do Włoch?
Dużo w życiu przeszła. Historia Urszuli chwyta za serce
Jej piosenki, jak „Konik na biegunach”, „Dmuchawce, latawce, wiatr” czy też „Malinowy król” stały się ponadczasowymi hitami. Urszula lata temu zdobyła sympatię...
Pogrzeb Jerzego Stuhra. Tak wyglądało ostatnie pożegnanie wybitnego aktora
Rodzina, przyjaciele, wierni fani, znajomi ze świata kina – tłumy żegnały uwielbianego aktora i reżysera Jerzego Stuhra. Pogrzeb odbył się dzisiaj (17 lipca) w...
Tak po 40-tce straciła 45 kilogramów! Lekarka zdradza sposób na zrzucenie wagi
Doktor Emitis Hosoda walczyła z otyłością. Kilka lat temu lekarce udało się schudnąć aż 45 kilogramów i od tamtej pory utrzymuje stałą wagę. Nie było to jednak...
O tych sprawach nie musisz mówić na spowiedzi. Zobacz, co możesz przemilczeć
Spowiedź jest niezwykle ważnym dla katolika sakramentem. Choć funkcjonuje powiedzenie „mówić coś komuś jak na spowiedzi”, czyli otwarcie i bez tajemnic, w...
Zachwycą gości! Pyszne roladki z szynki z chrzanem
Roladki z szynki z chrzanem łączą tradycję i nowoczesność. W końcu jajka, chrzan i wędliny co roku pojawiają się podczas wielkanocnego śniadania, jednak nie...
Unikaj białego prania i uważnie słuchaj imion! Przesądy sylwestrowe i noworoczne
Choć wielu z nas traktuje je z przymrużeniem oka, to jednak w wielu domach wciąż przestrzega się pewnych tradycji i rytuałów związanych z końcem starego roku i...
Pożywna i rozgrzewająca zupa z brukselki. Taką robiły nasze mamy i babcie
Zupa z brukselki to pyszna propozycja na jesienny obiad. Jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna. Dzięki niej w prosty sposób można przemycić – tak często...
Uwielbiasz czekoladę? Zrób banalnie proste i szybkie ciasto z całą tabliczką
Ciasto z całą czekoladą potrafi poprawić humor i skutecznie osłodzić jesienny wieczór. Jest nie tylko banalnie proste w przygotowaniu, ale też tanie. Zrobisz je...
Na jesienne i zimowe surówki oraz sałatki są w sam raz. Jak zrobić kiszone buraki?
Kiszone buraki to podstawa wielu smacznych dodatków obiadowych, ale zarazem też źródło cennych witamin i minerałów. Doskonale znają je osoby walczące z anemią,...
Wątróbka jakiej nie znacie! W połączeniu ze śliwkami jest naprawdę pyszna
Lubisz wątróbkę z cebulą i jabłkiem? W takim razie wątróbkę z cebulą i śliwkami wręcz pokochasz! Smak podrobów zostaje przełamany przez delikatną słodycz śliwek...