3 z 12
Poprzednie
Następne
Masz problem z cukrem i jesteś miłośnikiem przekąsek? Te słodkości mają niski indeks glikemiczny!
Jakie słodkie substancje są dla nas szkodliwe - jeśli to mają słodycze, unikaj ich!
Wybierając desery, słodkie przekąski kupowane w sklepie powinniśmy dokładnie przyjrzeć się składowi. Wiele substancji jest szkodliwe dla naszego organizmu, zwłaszcza różnego rodzaju słodziki (a także cukier). Powinniśmy unikać produktów mających w składzie:
*Cukier rafinowany;
*Syrop glukozowo-fruktozowy;
*Glutaminian sodu;
*Benzoesan sodu (konserwant);
*Białą mąkę;
*Olej palmowy i inne tłuszcze niskiej jakości;
*Sztuczne barwniki spożywcze.
Produkty te przyczyniają się do zwiększenia się kaloryczności produktu oraz mają bardzo wysoki indeks glikemiczny.